затворена кафява външна врата

Вратите преди и сега

Едва ли в забързаното ни ежедневие някой се замисля за нещата, които го заобикалят. Не обръщаме внимание на дребните детайли, нито пък се интересуваме кое от къде е дошло, кой го е създал, каква е неговата история. Да вземем например вратите. Те присъстват във всеки дом и са неизменна част от нашия интериор. Избираме ги внимателно, понякога дори с месеци. Съчетаваме ги с пода, стените и мебелите. Обръщаме внимание и на най-малката подробност относно тяхното качество, производство и визия и след като веднъж ги поставим просто забравяме за тях. Те обаче имат толкова дълга история, че си струва да се замислим как ли са изглеждали преди.

Най-старите откривани врати

Преди няколко години, при строежа на паркинг в Цюрих, Швейцария, строителните работници се натъкват на интересна находка, а именно врата, която според археолозите е на повече от 5000 години.

В малко градче във Великобритания пък се намира втората най-стара врата в света. Какви ли материали са били използвани за направата им, че да издържат толкова време?

closed green metal gate 204346

Разлики между вратите от миналото и настоящето

Със сигурност вратите преди и сега се различават по много неща. Като се започне от външния им вид и се стигне до предназначението им. Не би ли Ви било интересно да се замислите на какви събития са станали свидетели тези врати? Те носят духа и  спомена за отминали епохи и неразказани съдби  и са част от един друг живот.

За съжаление в съвременното ни ежедневие все по-малко обръщаме внимание на миналото и забравяме да пазим поне това, което е останало от него. А какво ще оставим ние за следващите поколения?

Разгледахме вратите преди, а сега нека да обърнем и малко внимание на тези днес. Излишно е да се каже, че изборът е огромен. Визията става все по-модерна, за да може да задоволи вкуса и на най-капризните потребители. Просто си представете какво желаете и със сигурност ще го откриете. Моделите, които се предлагат са в крак с тенденциите на нашето Време. Избирайте на воля, съчетавайте цветове и шарки. Това е предимството на избора. Направете дома си красив и уютен и съхранявайте в него спомените си. Предметите остават дълго след нас и колкото и странно да звучи те носят енергията и духа на своите притежатели.

Call Now Button