антре на къща с кафеви интериорни врати

Важни стъпки при избора на интериорни врати

Покупката на врати, било то входни или интериорни е инвестиция. Ако не за цял живот, то поне за половин. Затова е много важно да се обмисли добре и да се проучи какви интериорни врати се предлагат на пазара. Сами ще се убедите колко голям избор има. Следва да прочетете съвети от нас, с които целим да ви помогнем при избора на интериорни врати.

Стъпки при избора на интериорни врати

window 5012239 1920
 1. Редно би било на първо място да заложим на качеството, а именно какъв е пълнежът на вратите. Ето някои основни пълнежи на интериорни врати.
  • Пчелна пита, характерна за интериорните врати Граде. На пръв поглед е хартия, благодарение, на която вратите нямат голяма тежест и след години крилото не увисва. Тази хартия обаче е специална тип „пчелна пита”.
  • Перфорирано ПДЧ. Това са твърди HDF плочи от висококачествен материал, даващи голяма защита и добра топлоизолация и шумоизолация.
  • HDF – Характеризира се с високата си плътност и голямата устойчивост на влага и продължително използване. HDF пълнежа е най-често използвания както при вратите, така и при мебелите.
 2. За качеството на една интериорна врата, освен пълнежът, важна роля играе и покритието ѝ.
 3. Интериорните врати серия Граде се характеризират с два вида покритие.
  • Клас А, което е от декоративен слой от целулоза и дървесни частици, импрегнирани с меланинови смоли и лакове.
  • Клас А++ пък дава по-добра защита, заради многопластовия си слой.
  • Полипропиленов ламинат. Издръжлив материал при евентуален пожар.

Стъпки при дизайна

 1. Важно е разбира се, да изберем и подходящ цвят на вратите за нашият дом.
 2. Не на последно място вратите Ви трябва да бъдат в синхрон с пода и мебелите ви. Можете да заложите също на акцента и да изберете врата, която ще изпъква и акцентира сред останалия декор. Пример – Ако имате бели врати и бели плочки, можете да заложите на тъмната гама интериорни врати на Серия Граде – Орех рибейра или Череша Сан Диего. Ще се получи уникален и ненатрапчив акцент.

Call Now Button