Входна врата във Фън Шуй

Фън шуй съвети за входната врата

Във Фън шуй едно от първите места, които трябва да разгледате в дома си е входната врата. Искате да имате силна входна врата, така че да можете да приветствате положителна енергия. Когато Чи може лесно да потече в дома Ви, тази енергия носи заедно със себе си изобилие и лекота.

Входната врата се отнася до официалната част на Вашия дом. Нарича се още като устата на Чи, порталът на енергията. Някои домове могат да имат вторични врати, които се използват ежедневно. Това е добре, но устата на Чи е Вашата официална входна врата. Ако никога не го използвате, блокирате енергия и възможности. Ето защо е важно да активирате входната си врата редовно. Можете да направите това, като просто отворите и преминете през нея поне на всеки девет дни. Ежедневно е по-добре. Препоръчвам Ви да го направите част от рутината си, като например, когато отивате за пощата, винаги минавайте през входната врата.

От всички зони във Вашия дом зоната на входната врата е вероятно една от по-пренебрегваните зони, когато става дума за претрупвания и нередовно почистване.

Кога за последен път сте избърсали входната си врата? Говоря за вътрешната страна, външната страна и ръба. Невероятни количества отломки се натрупват по входната врата. Предоставянето на тази област повече внимание гарантира, че положителната енергия може да навлезе във Вашия дом.

Зоната за влизане също има тенденция да бъде място, където се натрупват всякакви струпвания. Има обувки и палта, чанти с вещи, готови да отидат за даряване, торби с боклук, поща и пакети, списъкът продължава и продължава. Това създава застой и затваря Вашия портал за добро чи да влезе в дома Ви. Също така, Вие виждате това претрупване всеки път, когато влезете в дома си. Не е много релаксиращо и създава стрес.

Осветлението е важно в зоната на входната врата, защото внася елемента на огъня. Огненият елемент е разпознаването и как се виждате в света. Искаме да се видим с яснота и яркост като слънцето.

Няколко съвета за по-ярко влизане на светлината

  • Почистете осветителните тела, прахът предотвратява просветването на светлината;
  • Боядисайте на тавана ярък бял цвят;
  • Почистете всяка стъклена част, за да поканите най-много дневна светлина;
  • Сменете крушката на по-висока мощност с възможност за регулиране;
  • Добавете допълнителни осветителни тела, ако е възможно.

Забележете, че в зоната на входната врата не трябва да има осветителни тела на най-високата настройка, а повече за потенциала за яркост и ясно виждане.

Call Now Button