Входна врата

Да се доверим ли на търговеца в шоурума за врати

Всяка една работа без значение в коя сфера е, изисква специфични знания, умения и навици. Нека вземем за пример професията „заварчик”. Тя изисква специфични умения за заваряне и сертификати за добри резултати. Най-важното – доволни клиенти, които вече са се доверили и дори снимков материал на резултатите. Търговецът в магазин за дрехи също трябва да има необходими знания и умения – да знае размери и налични модели, да умее да прецени клиента от пръв поглед от какво има нужда.

Всеобщо схващане на някои хора е, че търговецът в шоурума за врати няма необходимите знания, а е там просто като едно лице, което ще му вземе парите.

Нека разгледаме този въпрос по-обстойно.

Ето някои ключови точки, които са необходими, за да бъдем търговци в шоурум за врати:

  1. За да бъдеш допуснат дори на интервю за работа в шоурума, ти трябва да имаш блестящо минало с предишна работа. Опита с работа с хора е голямо предимство. За да бъдеш допуснат до второ интервю трябва да си показал, че умееш да работиш с хора и че си достатъчно лъчезарен и мил.
  2. Преди да стартираш работата си като търговец, трябва да си преминал обучение с характеристиките на всички врати, които шоурума предлага.
  3. За да бъде успешно преминато обучението ти, трябва да си минал успешно с оценка 6 всички тридесет теста.
  4. Не, това не е достатъчно. Трябва да си минал и на оглед на монтаж, както на интериорна врата, така и на входна. Е, и това не е достатъчно. Успешно трябва да преминеш и през обучение от монтажната група с редки, специфични детайли на монтажа и въпроси, които може да бъдат зададени на търговеца, за да бъде максимално компетентен.
  5. Както сами може да видите, търговецът в шоурума за врати работи и с компютър и с програми, които да улесняват работата на двете страни. Това също изисква обучение и блестящи резултати след него.

Когато дойдете в шоурума, опитайте се да огледате всички врати – ще видите колко богат набор от специфични характеристики и размери имат. Ще видите още специфичните имена на вратите, и номерата, с които се изписват. Търговците блестящо знаят всички тези детайли и умеят да ви ги пресъздадат по разбираем за вас начин, на разбираем за вас език.

Може би след прочитането на тази статия ще се уверите, че не е възможно търговец в шоурум в нашата фирма да бъде некомпетентен!

Call Now Button