Врата Венге 210-X

Вратата Венге – изисканост и стил в интериора

Вратата Венге е един универсален и красив предмет в интериора. Тя прекрасно се вписва в съвременните интериорни решения, като се счита за неутрална, защото цветът Венге се съчетава много добре с всички цветове.

Такива врати могат да украсяват не само нашия дом, но и кафенета, магазини, зали и др. Венгето принадлежи към едни от най–популярните и използвани цветове в дизайна. Такава врата можем да я наречем дизайнерска находка, благодарение на нейната съчетаемост с мебели и стени в различни нюанси.

С голяма популярност се ползват такива врати в съвременния стил с асиметрични декоративни елементи и прави линии. Много добре се комбинират с огледало и стъкло и са много популярни в модните тендеции през последните години. Използва се матово стъкло, което много добре се съчетава с тъмното Венге.

Венгето е вид Африканско тропическо дърво, което се използва за направата на врати, мебели и други предмети. Дървесината от Венге се отличава с устойчивостта си на механични повреди. Едно от главните й преимущества е нейната натуралност и екологичност. Благодарение на безопасността си, такава врата е много подходяща за спалня или детска стая.

Вратата с цвят Венге изглежда много стилно и елегантно в интериора. Когато имаме такава интериорна врата можем да изберем да боядисаме стените в светли тонове. Можем да използваме бои в пастелни цветове. Особено добре ще изглежда в розова и бежова гама. Когато вратата ни е тъмна, стените трябва да бъдат в светли тонове, иначе помещението ще изглежда мрачно и тъмно. Това не бива да го допускаме.

Цветовата палитра Венге се характеризира с разнообразие. В нея присъстват кафяво, шоколадово и тъмно виолетови оттенъци. Такива цветове се използват за помещения в класически или съвременен стил. В различните варианти на тъмния цвят вратата на помещението ще придобие разкош и изисканост. Ако интериорът ни е в бежево-кафявата гама, такава врата ще изглежда красиво в обстановката. Тъмният цвят създава контраст на фона на светлите стени и внася в интериора сдържаност и елегантност.

С цвят Венге много добре могат да се комбинират цветове като – тюркоаз, светло синьо, бежево и розов. Много добро е и съчетанието на Венге и бяло в различни варианти, тъй като то дава големи възможности да развихрим нашата фантазия. Ако изберем и ярки аксесоари за декора, нашият дом ще се промени до неузнаваемост.

Цветът на подовата настилка може да го съчетаем с цвета на вратата. Дори и да изберем същия цвят, той ще изглежда много добре. Венгето е символ на разкош и изискан вкус. Използвайки такава врата ние ще позволим нашият интериор да изглежда стилен и красив.

Call Now Button