елегантни бели интериорни врати

Видове покрития при интериорните врати

Решавайки да смените съществуващите интериорни врати с нови пазарът ще ви сблъска с огромното разнообразие, което се предлага.

Вносът към днешна дата в България е изключително голям, така че може да избирате от наистина много голямо изобилие от врати:

Предлага се разнообразие от :

  • качество;
  • материал;
  • изработка;
  • цветове;
  • обков;
  • и цени естествено.

Днес искам да Ви обърна малко повече внимание върху всички видове материал за покритие, които се срещат на пазара към интериорните врати. Защото те са много и наистина могат да ви объркат, ако не сте достатъчно запознати.

Ако вече сте предприели стъпката със сменянето на врати и сте обиколили 2-3 магазина ще разберете за какво говоря. Вече ви се е случвало да излизате от магазин за врати с главоболие и разбъркани имена на цветове, модели и покрития? Значи знаете за какво говоря.

В същото време, едва ли сте успели да запомните нещо съществено относно качеството на моделите, цените.

Ще разделим най-продаваните покрития на отделни такива и за всяко едно ще обясним какво всъщност представлява и как е изработено. Като ще започнем от най-нисък и бюджетен материал към най-скъп и качествен.

Видове покрития:

  • Боя –  Боядисаните врати са едни от най-функционалните и издръжливи врати на пазара. Поради разнообразието от цветова гама и възможността той да се променя често и много лесно. Поддръжката на вратата също е много лесна, поради гладката повърхност, която позволява лесно забърсване дори с обикновен парцал. Повечето модели боядисани врати са обикновени и не толкова интересни. Ако искате да заложите на интересен модел, с който да ви завидят приятелите по–скоро боядисаните врати не са вашето решението. От своя страна вратите с боядисано покритие са на много достъпни цени. Чудесни за обзавеждането на вилата, къщата за гости или механата.
Beli Interiorni Vrati Apartament
  • PVC покритие – Предлагат се различни цветове от фолиевото покритие, като често се срещат и имитиращи дървесен десен покрития. Моделите вече често са с фрезовка и стъкло. Различни форми и модели. Фолиото е поставено чрез машинно ламиниране, като цялата врата се облицова с финно прозрачно фолио за да защити цвета. При грешна експлоатация на вратата е възможно фолиото да се разлепи или раздуе.
  • Ламинирано покритие, още срещано като 3D ламинат – По-висок клас от фолиевото покритие. По-дебело и качествено. Вместо гланцирано и гладко покритие, тук имате и фин релеф, имитиращ естествения фурнир. Покритието е изработено от многопластова хартия, импрегнирана с фенолни и други смоли. Характеризира се с изключителна износоустойчивост.

Call Now Button