Важни стъпки при ремонт

Важни стъпки при започване на ремонт

На всеки от нас му се е случвало да се сблъска с куп въпроси, когато настъпи моментът за промяна на дома, обновяване, освежаване или основен ремонт. И се замисляте откъде е най-добре да започнете, какво ще Ви е необходимо, изобщо цялата процедура на ремонтната дейност си има последователност. Започва се от най-грубите неща, например ако ще къртите и искате да преобразите дома си, първо се започва оттам, разбира се. Оформят се по-грубите неща –  къртенето, шпакловане, замазка и след това вече започвате да мислите какъв цвят ще са стените, след шпакловка те се боядисват, а след замазката се поставя подовата настилка. Но преди да направите тези неща, трябва да сте подготвили точните отвори за вратите, за да не се налага след шпакловката къртене. Когато предварително сте се поинтересували какви ще са вратите Ви и техните размери какви са, Вие ще знаете и какви да бъдат светлите Ви отвори. Така няма опасност след основния ремонт да Ви се налага допълнително оформяне на отворите, което е доста неприятно след това. И след като сте готови с основните неща и отворите са ви готови може да монтирате вратите, а боята да я оставите за накрая.

статията 2.jpg

Подмяна на входната врата

Нека да вметнем малко ценни съвети и за входната врата, ако също сте решили да я смените с нова. Там също е добре първо да разберете входните врати в какви размери се предлагат. Да измерите Вашия отвор и ако има несъответствия да ги коригирате на време. Там бихме Ви препоръчали, първо да поставите входната си врата при готови стени, и след това да боядисате, замазката е хубаво да е готова в коридора, преди да сте поставили входната врата. Когато монтирате врата тогава вече може да поставите подовата настилка в коридора.

Обзавеждане след ремонта

Вече сте готови с ремонта. И накрая остава още по-сладката част от обзавеждането – мебелите. Те винаги са последният етап от цялата тази процедура, когато вече всичко е готово в жилището и почистено, спокойно може да поръчвате новите си мебели и след това да се наслаждавате на всичко, което сте направили и да се радвате на новия си дом.

Call Now Button