Входна врата и стълбище

Вътрешен интериор

Когато правите ремонт на жилището си имате план в главата си как искате да изглежда крайният резултат.  До вратите стигате в различна степен от ремонта, затова е хубаво да имате варианти вписващи се в концепцията.

Избор на входна врата

Опитът ни сочи, че първо ще ви трябва входна врата. Тук няма нужда да се съобразявате на 100% с интериора, входната врата е по-скоро част от екстериора. Хубаво е входната врата да е по-масивна и по-тъмна, за да се чисти по-лесно, най-вече от външната страна. Не трябва да е в разрез с концепцията, но няма нужда да е напълно идентична. Когато избирате врата за входа Ви препоръчваме повече внимание да обърнете на заключващите системи и на шумо- и топлоизолацията.

Кога да сложите вратата за банята

Когато започнете да ремонтирате банята ще трябва да знаете каква врата искате да сложите, това в повечето случаи трябва да се случи преди да завършите ремонта на това помещение. В момента на пазара има страхотни алуминиеви врати за баня, които спасяват концепцията на вътрешния ви интериор. Те са водоустойчиви, но от външната страна са напълно идентични с интериорните врати, което ви помага да имате напълно завършен и еднакъв вид на помещенията с поглед от коридора. В този момент е редно да започнете да се оглеждате и за интериорни врати, за да знаете с коя серия искате да „облечете” алуминиевата врата за баня.

С какво да се съобразяваме при избора на интериорни врати

Интериорните врати са от най-различни серии. Има голям избор за всякакви бюджети, като няма да ви се наложи да правите компромис с качеството. Цветовата гама също е богата. Както казахме – интериорните врати няма нужда да се съчетават с входната, но все пак трябва да ги съобразите с интериора. От една страна важен е коридорът – защото оттам ще има поглед към всички или поне към повечето врати. На светли стени и под е хубаво да сложите по-тъмни врати и обратното. В стаите обаче ще прекарвате по-голямата част от времето си, така че отново няма нужда да пасват на 100%, но и не трябва да са в разрез с останалите мебели и подови настилки, за да не седят не на място.

Call Now Button