Интериорна врата в бяло

С какво можем да съчетаем цвета на вратата в нашия дом

При избора на интериорна врата можем да се ръководим от стила, който е в нашия дом. В момента на пазара съществува разнообразие на модели, цветове и дизайни. Важно е да получим желаният ефект, който ще ни носи удовлетворение.

Има няколко основни фактора, по които можем да се ръководим за съчетанието на цветовете:

  • съчетание на вратата с пода. В този случай, те, могат да бъдат с еднакъв цвят или близък до него, но могат и да бъдат в различни гами. Ако използваме теракот, можем да намерим подходящи цветове с плочките, но не трябва да бъдат съвсем различни, защото тогава ще изглежда по различен начин. Също така цвета на вратите може да бъде контрастен с този на пода, придавайки акцент. Ако всички подови покрития са ни в различен цвят, а стените ни са в еднакъв, можем да изберем врати, които да се съчетават със стените, например Кремаво.
  • съчетание на врата и стени. Ако стените са в бял цвят, то тогава можем да използваме различни цветове, тъй като е неутрален и се съчетава със всички останали цветове. Преимущество на белият цвят е, че създава простор в помещението. Ако стените са в тъмната гама, тогава вратите трябва да бъдат по-светли, за да могат да се откроят стените.
  • съчетание на врата и мебели. Ако в стаята мебелите са тъмни, вратите могат да бъдат в същия цвят или малко по-светли. Мебелите могат да бъдат различни във всяка стая и тогава може да се спрете на фурнирована врата, която от едната страна е в един цвят, а от другата да бъде в цвят, съчетан със мебелите в стаята.
  • съчетание със входната врата. Може да изберем цвят, който е максимално близък до този на входната врата. Ако входната врата е с повече МДФ, то тогава няма да се разграничават много една от друга. Другия вариант е да бъдат в противоположни цветове. Ако входната врата е светла, интериорните могат да бъдат в тъмни или обратно.

Когато избираме врати, можем да се ръководим и със стила на жилището ни. Съчетавайки вратата със стила, тя ще подчертае и хармонията на стаята. Избирайки врати, трябва да се водим от вкуса и желанията ни за цвят и да разчитаме на нашето усещане за комфорт.

Освен цвета съществена роля изиграват и качеството на продукта, материала и декорацията.

Събрано всичко като цяло може да преобрази всяко жилище и да ни накара да се чувстваме спокойно, комфортно и уютно.

Call Now Button