Защити за входната врата

Начини за защита на входните врати от влизане взлом

Много хора държат повече на стила и цвета на вратата, отколкото за безопасността и сигурността, които тя осигурява. Огромна грешка е и може да струва скъпо в бъдеще. Някои по-стари врати не са с добро качество на изработка, така че е важно да проверите това и да разберете с какъв пълнеж са и от какво са направени. Ако те трябва да бъдат сменени, трябва да се уверите, че новите врати са изработени от висококачествени материали като метал, масивно дърво или фибростъкло.

• Металните или стоманените врати често се считат за най-добрия избор за сигурност на външните врати по отношение на техния фактор на изолация. И те винаги са пречка за нахлуващите крадци.
• Стъклените врати не се препоръчват да се монтират като входни, тъй като те лесно се унищожават. Но ако предпочитате да използвате този вид, уверете се, че има вградено по-малко стъкло. Следващият съвет обяснява повече подробности относно осигуряването на стъклени входни врати.

Доста врати имат и стъкла. Някои от тези стъкла са вградени в самата врата, докато други имат голямо количество стъклени панели. Крадците просто трябва да счупят стъклото и да отворят вратата. Ако обаче замените този тип врати с врата без прозорци, крадците избягват тази врата и търсят по-лесна цел на друго място. Ако не можете да замените вратата си с модел без прозорци, можете да подсилите стъклото във Вашата врата, като приложите нечупливи панели върху стъклените зони на Вашата врата.

Опитайте се да изберете най-защитената брава на входната врата, за да предотвратите разбиване. Налични са широка гама от брави, които затрудняват много кражбите да навлязат във Вашия имот. Бравите могат да се добавят към повечето видове външни врати, с изключение на плъзгащите се врати. Най-сигурните брави са направени от твърд метал и нямат открити винтове. Ако на вратата Ви вече има по-нисък колан, може да е време да го замените с по-висококачествен продукт, който затруднява влизането в имота.

Пантата е необходима част от входната врата, което прави голяма разлика в защитата на дома. Това може да се отнася до поставянето на вратата. Крадците често предпочитат да разрушат люлееща се врата, като шарнирните щифтове са изложени от външната страна на къщата. Затова се уверете, че пантата от вътрешната страна. Ако не е, закрепете пантата на входната врата със здрави, неподвижни щифтове /винтове/. Можете също така да използвате винтове и шипове, за да добавите сигурност. Това ще попречи на крадците да свалят шарнирните щифтове и да се повдигат нагоре и извън вашата входна врата.

Никога не приемайте леко охраната на дома, дори ако входната Ви врата е изработена от плътен метал, с монтирана здрава брава. Сигурната и подсилена рамка на вратите често се пренебрегва. Форум за сигурност веднъж разкри кражба, защото крадецът взриви рамката на вратата.

И така, как да направим рамката на входната врата почти непроницаема за ритане? Най-основното е да монтирате няколко винта по протежение на рамката и стоп на вратата, така че да можете да втвърдите и да закрепите рамките на вратите към стената.
Крадците и другите нежелани гости са по-малко склонни да се приближат до жилище с много осветление, защото могат лесно да бъдат идентифицирани. Инсталирането на сензори за движение или осветителни системи се активира, когато се стъмни.

Call Now Button