История на входните врати

Магическата история на входните врати

Не е чудно, че казват, че входната врата е лицето на къщата. Именно те създават първото впечатление за къщата, именно те могат да се свържат с гостоприемството. Вратите не само успяват да привлекат вниманието ни с невероятната си красота и мистерия, дизайнерски решения и стил, но в същото време са източник на вдъхновение за създаване на нови произведения на изкуството. Входни врати в акварелни картини. Градските скици набират все по-голяма популярност напоследък. В крайна сметка всяка улица, особено разположена в старата част на града, не само привлича вниманието със своята красота, но и пази много тайни.

И да споделят красотата си, да разказват за тайните, които са пазили от векове, местните жители, пътешествениците, фотографите и художниците – всеки от тях допринася. В края на краищата вратите, като неразделна част от градските улици, са не по-малко светли и незабравими. Всяка от тях, независимо дали е дървена или модерна, има своя история.

И тъй като това е вратите, които се отварят пред гостите и започват празници, има допълнителна причина да ги запомните и да разкажете за традициите на гостоприемството в света.
Вратите на уютни кафенета, входните врати на местните вили и просто поразителни гледки на градовете на Европа и Азия – всичко това ни напомня, че вратите могат да станат не само основният обект на композицията, но и обект на безкрайно възхищение.

В допълнение към ярката фасада, входните врати могат да получат оригиналност и уникален външен вид от чукачите на вратите. Тези малки аксесоари за врати не са популярни само сред винтидж феновете. По едно време чукачите на вратите приличаха на пръстен, който беше удобен за вземане и напомнят на собствениците на къщата за пристигането на гости. По този начин такова устройство служи като разговор. В древни времена чукачите на вратите са изглеждали като много недружелюбни герои, напротив, те са можели да приличат на зли животни и дори сцени за изтезания, като по този начин са прогонили неканени гости, зли духове и призраци, в които в старите времена активно са вярвали.

И ще започнем с една от най-интересните и мистериозни традиции, която е широко разпространена в Америка, Австралия и Европа. Този ток се нарича Fairy door и произхожда от Ирландия.

Това са миниатюрни врати за феи, които изпълняват не само декоративна функция, но и привличат просперитет в къщата. Такива миниатюрни врати са разположени на улицата в градините, както и вътре в къщата. Те могат да бъдат с напълно различни форми, цветове, нюанси и стилове.

Независимо дали феите в дома или градината съществуват или не, това е чудесен повод да украсите градината си със сладки аксесоари по оригинален начин.

Където и да живеете, винаги има прояви на красота около Вас, независимо дали става въпрос за врати, архитектура или природа. В краен случай просто погледнете към небето, защото красотата е в очите на гледащия.

Call Now Button