Але Доор 402 Сунта

Как да изберем блиндирана врата за нашия дом?

“Моят дом е моята крепост” са казали англичаните и това е абсолютно точно определение за мястото, на което се чувстваме най-сигурни, защитени и спокойни. И за да бъде наистина така, първото, от което се нуждае един дом е здрава блиндирана врата, която да служи за преграда от външни хора и фактори. В днешно време предлагането на такъв тип продукти изобилства.

Избор на блиндирана врата

Когато настъпи моментът за обзавеждане на нашия дом, трябва да се погрижим за избора на врата, която всъщност ще бъде и лицето на нашия дом. Тя е първото, което прави впечатление преди да сме прекрачили прага на едно жилище. Предлагането на разнообразни модели е огромно.
При избор на блиндирана врата за нашия дом има определени характеристики, на които е добре да се обърне особено внимание, преди да се избере точния модел. Разбира се, с помощта на опитните консултанти в шоурумите това става по-приятно занимание. Материалите, от които се изработват обикновено са метал, естествено дърво или заместители на масивната дървесина. Te са с допълнително покритие от ново поколение или прахово боядисани. Максимално издържливи на износване, надраскване или на външни атмосферни условия, като влага, слънце, ниски или високи температури. Изборът се прави в зависимост от нуждите и до каква степен се желае сигурността на дома.

Блиндирана входна врата цвят Златен Дъб

Разнообразие от блиндирани врати

Моделите могат да бъдат с допълнителна фрезовка или със стъкло в комбинация с ковано желязо, като това са акцентите, на които се набляга. Проектирани са с допълнително вътрешно оребрение между панелите за здравина и сигурност. Също така, важен елемент е и пълнежът на „крилото” на вратата, който спомага за още по-добрата изолация на дома от шум и запазването на вътрешната топлина. Обикновено се използват материали като полистирен, минерална вата или „пчелна пита”. Предлаганите модели са с една или често с две независими заключващи системи, бронирани ключалки против разбиване и пасивни шипове, които допринасят за още по-голяма надеждност и сигурност.

Богатата цветова гама също ни позволява да направим своя избор според нашия вкус. Така ще съчетаем правилно блиндирана врата с останалите мебели в жилището. Обикновено се произвеждат в студени, топли, неутрални тонове или в по-решителни тъмни. А за по-ексцентричните вкусове предлагането е в ярки и необичайни цветове.

Call Now Button