Прагове за врати

Имам ли нужда от праг за вътрешна врата: плюсовете и минусите на прага?

Плюсове на прага

Прагът за интериорната врата е подходящ да се зададе в следните случаи:

Звукоизолационните врати са важни за Вас. Затварянето на празнината под вратата създава допълнителна преграда за проникване на външни звуци. В този случай рамката на вратата трябва да бъде с уплътнение.

Имате разлика във височината на пода и бихте искали да го скриете. Поради факта, че прагът на вратата, като правило, се издига на 2-3 см над пода, възможната разлика във височината на пода в различни стаи става невидима. В допълнение, също така первазът на вратата осигурява хармоничен преход между различни подови настилки.
За Вас е много важно да осигурите топлоизолация. Прагът на вратата също елиминира течението и допълнително задържа топлината в стаята. В апартамент това най-често се изисква за баня.

Минуси на праг на вратата

Неудобно – постоянното преминаване през прага е най-малко неудобно за всички, то може да създаде и допълнителна опасност за хората, особено за децата, тъй като винаги има шанс да се препъне през прага и да падне.

Грозно – Допълнителният елемент в пода, който също се издига над пода, не винаги изглежда привлекателен. Освен това, в зависимост от качеството на материала, первазът на вратата бързо се надрасква, износва се и става напълно непривлекателен.

Автоматичен праг

Прагът на вратата е подходящ при монтиране на врати в банята. Често това е най-доброто решение, което съчетава всички предимства на прага на вратата и елиминира недостатъците му – това е инсталирането на автоматичен праг (уплътнение).

Автоматичният праг се скрива в долния край на крилото на вратата. Когато вратата се затвори, тя пада надолу, опирайки се към пода с мек уплътнител и по този начин затваряйки пролуката под вратата. В резултат на това получаваме подово покритие без прагове, като същевременно гарантираме звукоизолация и топлоизолация на помещението.

Call Now Button